fbpx

Tako zelo trpežni, pa hkrati tako zelo skrbni in sočutni. Celo na svoje pokojnike na pozabijo.

Zgled za nas?

Ste vedeli, da so sloni nosilci ženske energije? Prav tiste energije, ki jo ljudem vedno bolj primanjkuje. Žal velikokrat že naš otroški svet, še večkrat pa naš odrasli svet deluje v povsem moških energijah. Vsi pa tako zelo hrepenimo po tem, da bi nekdo ljubeče poskrbel za nas. Ampak tako kot slonom grozi izumrtje, se včasih zdi, da si tudi ljudje kar malce bojimo priznati, da potrebujemo ljubečo žensko energijo. Netekmovalno, sprejemajočo, negovalno.

Slon ni samo velik in močan, ampak je tudi ena izmed najprijaznejših živali. Živi mirno življenje v družinski skupnosti, nekateri odrasli sloni pa se odločijo, da bodo samotarji. Sloni so zelo občutljive živali, slonice pa med vsemi živalmi veljajo za ene izmed najbolj skrbnih mam. Za mladičke sicer skrbi celotna družina, se z njimi igra in jih boža. Jasno izražajo prijateljstvo, veselje in žalovanje. Ves čas živijo v skupini in včasih se v znak naklonjenosti objamejo z rilci.

Po čustveni plati ima slon še eno veliko značilnost, ki jo deli z nami. Poleg tega, da ima zelo izražen socialni čut in zelo močne vezi, tudi žaluje. Svoje člane tropa pokopavajo. Truplo slona prekrijejo z vejevjem in listjem. Ob pokopanem slonu ostali žalujejo tako, da več ur stojijo okoli trupla. Približno enkrat letno obiščejo tudi slonja pokopališča svojih prednikov.

Pa mi ob dnevu mrtvih? Nas bolj skrbi ikebana in obleka s katero se bomo pokazali na pokopališču, ali to, kako bomo svojim najmlajšim pokazali kako se z ljubeznijo spominjamo svojih najdražjih, ki jih ni več. Jim morda zaupali kakšno družinsko legendo ali pa se, če je vse skupaj še preveč težko, enostavno podružili skupaj in si dali vedeti, da je včasih tudi bolečino lažje prenašati skupaj. In po drugi strani, če je v družini kak samotar, naj vsaj nekaj časa žaluje sam. Pa vendar je prav, da ves čas ve, da se lahko kadarkoli pridruži svojim. Ker ga tam čaka ljubeča skrb in ko predela žalovanje, ga čaka tudi kak navihan curek vode, ki ga ponovno spravi v pogon.

 

Alenka za Avilou – Zvok sprememb

 

Kategorije: Blog