fbpx

V začetku meseca maja se je Zemlja odločila, da nam spet malce pokaže svojo moč in nezadovoljstvo s tem, kako upravljamo z njenimi naravnimi viri. Bruhal je vulkan na Havajih, za katerega to ni bilo pričakovati. In ravno preden so poročila objavljala te novice, sem se potepala v nacionalnem parku Yelowstone, med drugim tudi po pokrajini Craters of the Moon in se zavedala veličastne moči naše Zemlje. Kot nam daje vse, je tudi sposobna uničiti vse.

Vulkani so dobili ime po rimskem bogu ognja. Veličastni ognjeniki, ki so sposobni transformirati vse na Zemlji. Izbruh ognjenikov povzročijo veliki pritiski v vulkanskih kotlih pod površino. Lahko so eksplozivne ali neeksplozivne narave, odvisno od sestave in razporeditve magme. Magma namreč nikoli ne prihaja na površino postopoma in zmerno, temveč se zbira v kotlu, dokler se v njem ne ustvari dovolj velik pritisk.

In ko pride do izbruha, izgine vse. Dolgo, zelo dolgo traja, da se začne na takem področju novo življenje rastlin. Živali se začnejo vračati dolga leta kasneje. Potem pridejo najbolj pogumni ljudje in kasneje množica ljudi.

Ljudje bi jih radi imeli pod kontrolo, znali predvidevati njihovo obnašanje, kar pa je povsem nemogoče, saj je to Zemljin ventil. Tudi speči vulkani lahko v trenutku postanejo aktivni. Nekatere smo naivno poimenovali za mrtve, ker si v svoji kratki življenjski dobi ne znamo predstavljati, kaj pomeni to, da npr. Yellowstone že 640.000 let ni kazal intenzivne aktivnosti. Ampak ta supervulkan, ki lahko vpliva na območje velikanskih razsežnosti, vsakodnevno izpušča paro in pline, kar dejansko kaže na njegovo veliko aktivnost. Ljudje se počutijo varne, ker je za nekatere njegove gejzire mogoče na 10 minut natančno napovedati kdaj bodo izbruhnili. Dejansko pa je to le človeška iluzija, kajti vulkan lahko kadarkoli pokaže svojo moč.

Zanimivo je, da se največja ognjeniška aktivnost pripisuje planetoma Mars in Jupiter z njegovimi sateliti. Na Zemljini Luni in na Veneri pa so povsem drugačne posledice njunih vulkanov. In obe tako zelo močno vplivata na naša čustva in na valovanje v našem telesu. Zato se bomo tudi mi povezali s temi pojavi na naši naslednji meditaciji. Če te pritegne, se nam lahko pridružiš.

Za opis meditacije STRAST, ki bo na dan prazne lune, 15.5.2018, KLIKNI TUKAJ

Alenka za Avilou – Zvok sprememb

 

Kategorije: Blog