fbpx

Po indijanskem poletju smo kar malce presenečeni, ko nas zaliva dež in ni sonca nikjer na vidiku. Pa še uro smo premaknili in kar naenkrat je popoldne tema, še preden se dvakrat obrneš naokrog. Saj nam je vsem jasno, da tako pač mora biti, ampak počutje je pa pri marsikom kar malce slabše, kajne?

Zato vas želim tokrat spodbuditi, da si pripravite simpatične in učinkovite opomnike, ki vas bodo preko dneva opominjali, kako izboljšati svoje fizično počutje. Jaz sem si prav s tem namenom kupila simpatičnega ježka z razmršenimi mehkimi bodicami, ki mi je tako všeč, da ne morem mimo njega, brez da bi me nekaj opomnil.

Kajti določila sem ga, da me prijazno opominja na moje fizično telo. In tako me napol prijazno – napol zaskrbljeno gleda poleg košar s sadjem. Da se že zjutraj spomnim, da ne ubiram bližnjic, ampak naredim tisto, kar moje telo potrebuje. Da ne zmečem nekaj na hitro v usta, ampak si vzamem 10 minut, ki bistveno izboljšajo začetek dneva in s tem tudi cel dan. Da si skuham proseno kašo in ji dodam cel kup koristnih dodatkov (sadje, mandlje, jogurt, lanena semena, cimet..).

In ker se 10 minut kuha, lahko v tem času ravno naredim tibetanske vaje. Vsestranske pozitivne koristi teh vaj na telo so dobro znane. Ampak obstaja še dodatna korist – to, da si po njih tako poln energije, da sploh ne rabiš kave. No, vseeno si jo včasih skuham. Ampak preprosto zato, ker mi je dobra, ne pa zato, ker bi bila od nje odvisna in ne bi mogla začeti dneva brez nje.

Potem pa se začne delo. In v vsej kreativnosti, včasih tudi v časovni stiski ali stresu, človek hitro pozabi na svoje telo. Ne samo na držo, ampak na čisto osnovne stvari. Naprimer na to, da je treba piti vodo, hoditi na stranišče, si vzeti odmor, pojesti kaj kvalitetnega. Predlagam vam, da si na delovno površino pripravite opomnike, ki vas bodo spominjali na to, kaj vaše telo potrebuje.

Vsaj kozarec vode je obvezen. Zraven je lahko roža, ki vas bo ob koncu delovnega dne opomnila, da z nepopito vodo zalivate njo, namesto da bi jo privoščili sebi. In če ugotovite, da se to vse prevečkrat ponavlja, si začnite risati oznake za vsak popiti kozarec vode, pa se boste vsak dan znova hitro spomnili, da ste narisali čisto premalo črtic ali krogcev za vsak popiti kozarec.

Kako pa vam gre v teh dneh odpiranje oken? Premrzlo? Tudi tukaj bodite tisti, ki sebe in sodelavce vsaj na par ur spomnite, da je treba v prostor spusiti nekaj svežega zraka. Če ne gre po občutku in vas telo ne sili kar samo oknu, da zajamete nekaj svežega zraka… opomnik – določite si ure, ko zračite prostor, ne glede na vremenske razmere zunaj. Rastline v delovnem prostoru vam prav tako koristijo pri izboljševanju zraka. Poleg tega pa si lahko s pogledom na njih malce odpočijete oči in dvignete razpoloženje.

Popoldne pa fizične aktivnosti. Najboljše je imeti za to določne dneve in ure v tednu. V nasprotnem primeru se namreč kar hitro zgodi, da kljub plačani članarini za vse vadbe ne obiščeš niti dveh na teden. Da kljub veselju do teka ali sprehodov, zaradi slabega vremena ni od vsega skupaj nič. V primeru, da za rekreacijo nimaš določenih dni v tednu, je zopet dobro napisati opomnike. List papirja, na katerega si pišeš vse izvedene aktivnosti. In proti koncu meseca ti hitro postane jasno, da bo treba vse skupaj malo pospešiti, če ostaja list papirja kar precej nepopisan.

No, ne bom vam lepila slik fizičnih aktivnosti. Saj vsak sam dobro ve, kaj bi mu najbolj koristilo in kako dobro se počuti, če se spravi v pogon. Pa kako dobro se spi, ko se res pošteno preznojiš.

Vse tiste, ki ste že tako izgoreli, da vas fizične aktivnosti preveč dodatno izčrpajo, pa vabim, da si pridete regenerirati svoje telo na zvočno kopel v Avilou center in z Zvokom sprememb izboljšate stanje svojega telesa in duha. Na zvočno kopel pa seveda povabljeni tudi vsi ostali, saj vam tako močno regenerira telo, kot da bi si privoščili celo noč spanja.

Za opis zvočnih kopeli kliknite tukaj

Se slišimo 🙂

Alenka za Avilou – Zvok sprememb

Kategorije: Blog