fbpx

Nobene besede ne bo o tem, kako voditi druge ljudi. Želim si namreč, da se vprašaš, kako vodiš svoje življenje. Ga dejansko aktivno vodiš ali se samo prilagajaš okoliščinam okoli sebe? Morda si ves čas aktiven, pa se sploh ne zavedaš, da ničesar ne vodiš, temveč samo deluješ v okviru omejitev, ki si si jih postavil že leta nazaj oziroma se ti zdi, da ti vse te omejitve postavljajo drugi.

Še najboljši pokazatelj, ali živiš v iluziji, da vodiš svoje življenje, je število sprememb v tvojem življenju in novih stvari, ki si jih ustvaril. Vsi ljudje, ki zares vodijo svoje življenje, se namreč ves čas razvijajo in hočejo več in več.

Če si obtičal v rutini, se vprašaj, kako iz nje. Sigurno je to tvoja cona udobja, tudi če se ti zdi, da na vso moč deluješ ali morda že kar izgorevaš. Izstop iz cone udobja namreč pomeni, da presežeš svoje obstoječe vzorce delovanja in čustvovanja.

Včasih, ko že preveč zaplezamo, nas v spremembe prisili kar življenje samo, splet nesrečnih naključij, odnosov, ki nam pritiskajo na boleče točke, ali celo bolezen. Pametno pa je, da proces sprememb sprožiš sam.

Za začetek poskusi kaj novega, usmeri energijo na nova področja. Morda začneš nositi vsaj drugačna oblačila ali se v prostem času ukvarjati z novimi dejavnostmi. Zelo hitro potem vidiš, katere stvari v tvoji rutini te najbolj utesnjujejo, kar je osnova za nadaljnje korake sprememb.

Najbolj pomembno je, da premakneš samega sebe. Razmišljanje, čustvovanje, aktivnosti – ni pomembno v katerem vrstnem redu, saj sprememba enega sproži spremembo vsega. Pomembno je začeti. Tvoja namera, da si želiš drugačno življenje, sproži plaz dogodkov, ki si jih prej sploh predstavljati nisi mogel.

Najbrž poznaš kar nekaj ljudi, ki so zamenjali službo, nakar so se jim v zelo kratkem času ponudile priložnosti za še boljšo službo. Ali pa koga, ki se je odločil za osamosvojitev in odhod od staršev, pa je kar naenkrat poleg novega doma dobil še partnerja in priložnost za nove začetke na poslovnem področju.

Je tudi zate že čas, da skočiš ven iz rutine in začneš bolj aktivno voditi svoje življenje? Le daj, zberi pogum in obarvaj svoj skok po svoje.

Pri tem ti lahko pomaga meditacija na temo vodenja, v kateri se soočiš s svojimi strahovi in pogledaš, do kje seže zlata kletka tvojih omejitev. Občutiš, kako bi bilo pokukati iz nje. Dvomim, da bi si kasneje želel vračati vanjo…

Klikni na spodnji gumb za opis meditacije.

Alenka za Avilou – Zvok sprememb