fbpx

December je mesec, ko se intenzivnost naših druženj zelo poveča. Kot da se moramo dobiti z vsemi, ki jih poznamo. Družinski člani, poslovni partnerji, prijatelji in kolegi. Za povrh pa druženja v veliki meri potekajo v zaprtih prostorih, v katerih je veliko ljudi. In vsi ti ljudje prispevajo svojo energijo.

Pa začnimo na začetku. Kako sta vam kaj všeč ti dve žarnici, ki ustvarjata medsebojno energijo? V resnici gre za dva moška, ki se sploh ne poznata in nekje naključno opravljata vsak svoje obveznosti ali si privoščita trenutek oddiha med njimi. Takole sta posedela.

Nič posebnega, na prvi pogled, in vsekakor se ni za bati, da bi spregovorila med seboj… 🙂 Ne zavedata pa se, da sedita čisto preblizu drug drugega. Njuna komunikacija poteka, tudi če nikoli ne bosta spregovorila besede.

Vse premalo se zavedamo, da rabimo na vse strani okoli sebe vsaj pol metra, če že ne en meter prostora. Vsak od nas. Vse, kar je manj, je vdor v naš osebni prostor in s tem tudi v našo energijo.

No, saj v naš osebni prostor z veseljem sprejmemo nekatere ljudi. Vendar pa se dobro počutimo le, če je to naša odločitev in gre za ljudi, katerim smo naklonjeni.

Veliko pa je okoliščin, ko se znajdemo med ljudmi, ki jih sami od sebe ne bi nikoli spustili v svoj osebni prostor. Pomisli samo na tesna dvigala, gnečo v vozilih javnega prevoza, trgovini in drugod, ko smo svoj osebni prostor hočeš nočeš prisiljeni zmanjšati.

Saj v resnici se tega zavedamo, zato se do neznanih ljudi, ki so nam bližje, velikokrat obnašamo, kot da niso ljudje. Kot da so le neživa bitja ali neka ovira. Zato jih ponavadi ne gledamo v oči in se ne pogovarjamo z njimi, če ni nujno.

Neznanim ljudem se približujemo z boka ali jim obračamo hrbet, saj se iz sprednje strani nočemo preveč odpreti. Ampak v resnici nam to ne pomaga kaj dosti, kajti naše energijsko polje in energijsko polje drugih je okoli celega našega telesa.

Zato je dobro, da naredimo nevidne energijske zaščitne ukrepe vsakič, ko moramo v prostore z veliko ljudmi. Nekateri se dajo v balonček, drugi v zaščitno piramido ali uporabijo druge načine. Če tega ne delaš, poskusi, ko se odpraviš v prvi nakupovalni center. Sigurno boš presenečen, ko boš videl, kako se kar naenkrat naredi prostor okoli tebe. 🙂

Predstavljaj si torej, kako se nezavedno, telepatsko, na energijski ravni povezujeta moška na sliki. In potem si predstavljaj, koliko vplivov energij se dogaja v kakšnem nakupovalnem centru, letališču ali restavraciji, kjer je na kupu množica ljudi. V decembrskem času je marsikdo med njimi tudi pod vplivom alkohola, ki v ljudeh marsikaj spotencira…

Naj se malo dotaknem še službenega življenja v kakšnem open spacu. Na podlagi zgoraj povedanega, si lahko predstavljaš, za kakšno mešanje energij gre v tem primeru, ko si skupen prostor z veliko ljudmi deliš kar po 8 ur.

Še v idealnem primeru, ko nihče ne bi imel nepredelanih družinskih in ostalih vzorcev, je takšno sobivanje zelo naporno. Ko se to spotencira še s tem, da so sodelavci drug drugemu največji sprožilci že samo s tem, da so kakršni pač so, pa je to energijski kotel, iz katerega se vsak po službi popolnoma brez energije odvleče domov.

Vem, o čem govorim. Na svoji poslovni poti v velikem podjetju sem poskusila vse od lastne pisarne, do sobivanja z 2, 3, 7,11,13 ljudmi. Več ko je imelo podjetje dobička, več je zaposlovalo in hkrati vedno bolj šparalo na ljudeh.

V poslovni stavbi je začelo zmanjkovati prostora in to se je reševalo na način, da se je rušilo stene, zmanjševalo mize in prostor med njimi. Zdaj je v sobah tudi po več kot 20 ljudi.

Ali res kdo verjame, da živijo v sožitju in optimalno opravljajo obveznosti v tem energijskem kotlu? Ali res kdo verjame, da je s tem izboljšana komunikacija, ko si večina v ušesa zatlači slušalke, da ne sliši vsega, kar govorijo sodelavci… Res pa je povečana komunikacija na način energijskih napadov med njimi – besednih in tistih, ki ubijajo s pogledi.

Vsaka nova selitev znotraj stavbe pomeni boj za obstanek ali konkretno boj za mizo, ki bo tvoja. Zmagovalec je vsak, ki si izbori mesto ob steni in stran od prehodov. Zadnji pa dobijo mize sredi prostora, kjer si z nekim sotrpinom po 8 ur na dan na pol metra kažeta hrbet in si gresta vsak dan bolj na živce, pa sploh ne vesta zakaj.

Če je tako tudi pri tebi, odmakni stol vsaj malce v levo ali desno. Če ti podjetje privošči dovolj dolgo mizo, seveda. 🙂 Večkrat na dan se malce sprehodi in ne preživljaj še malice s človekom, ki ti ni všeč.

Predvsem pa poskrbi, da bo tvoja energija močna in da se jo navadiš tudi zaščititi. Če ne veš, kako to narediti, se mi pridruži na meditaciji na temo Zaščita.

Na njej boš identificiral kdo vdira v tvojo energijo, odstranil njegov vpliv in si postavil močno zaščitno energijo, da bo nadaljnje sobivanje lažje. No, morda pa kdo celo odide iz tvojega življenja… 🙂

Klikni na gumb za opis meditacije in se vidimo v torek…

Alenka za Avilou – Zvok sprememb ???