fbpx

18.00-18.20 meditacija za otroke stare 3-9 let, ki pogrešajo prijatelje in svojce na FB live

Spletni dogodek se bo odvijal na moji FB strani Avilou – Alenka Pertot. Dostop do dogodka dobiš s klikom na spodnji gumb.

Inštrumenti: kristalne sklede in kimbala

Vodnik: samorog

Samorog bo otroku pomagal, da z vsemi, ki jih pogreša, utrdi mrežo prijateljstva in ljubezni. Kristalne sklede močno okrepijo meditativno stanje, kimbala pa poveča ljubeč občutek.

Otrok naj se med meditacijo usede na stol z naslonjalom ali fotelj, da bo imel podprt hrbet, saj bo tako meditiranje lažje. Pomembno je, da z nogami doseže tla in mu ne visijo v zraku. Poskrbi tudi, da bo dovolj oblečen.

Otroku razloži, da mora imeti med meditacijo zaprte oči, saj mu bo tako meditacija pričarala prizore, ki jih bom povedala kot zgodbo, s katero pa naj se preveč ne obremenjuje. Povej mu, da je to njegova čarovnija, zato naj se prepusti svoji zgodbi, tudi če bo drugačna, kot jo bom jaz povedala.

V primeru, da med meditacijo zakinka, tudi ni nič narobe, saj energijska razrešitev ravno tako deluje. Zate pa bo to znak, da je morda preveč utrujen in lahko z meditacijo poskusita drugič, ali pa se še ni pripravljen soočiti s prizori v meditaciji. Povej mu, da je meditacija v vsakem primeru delovala in ga s pomočjo samoroga povezala s srci vseh, ki jih trenutno pogreša.

Po zaključku meditacije naj nariše ali napiše (odvisno od starosti in kaj mu je ljubše), kaj je videl v meditaciji. Z zanimanjem ga povprašaj kaj je na sliki in kaj je težilo njegovo srce.

V času epidemije, ko smo izpostavljeni prav posebnim pritiskom, otroka še kdaj povprašaj, če bi ponovno poslušal meditacijo, saj se bo tako sproti razbremenjeval.

Zvočne kopeli za Avilou – Zvok sprememb izvajam Alenka Pertot

Če me še ne poznaš, si lahko prebereš o meni s klikom na spodnji gumb.