fbpx

18.00-18.20 meditacija za otroke stare 3-9 let, ki se soočajo s strahovi na FB live

Spletni dogodek se bo odvijal na moji FB strani Avilou – Alenka Pertot. Dostop do dogodka dobiš s klikom na spodnji gumb.

Inštrumenti: starodavni majevski inštrumenti zaščite

Vodnik: zmaj

Zmaj bo otroku pomagal, da se sooči s svojimi strahovi. Starodavni majevski inštrumenti močno okrepijo meditativno stanje ter pomagajo zmaju pri energetski razrešitvi straha.

Otrok naj se med meditacijo usede na stol z naslonjalom ali fotelj, da bo imel podprt hrbet, saj bo tako meditiranje lažje. Pomembno je, da z nogami doseže tla in mu ne visijo v zraku. Poskrbi tudi, da bo dovolj oblečen.

Otroku razloži, da mora imeti med meditacijo zaprte oči, saj mu bo tako meditacija pričarala prizore, ki jih bom povedala kot zgodbo, s katero pa naj se preveč ne obremenjuje. Povej mu, da je to njegova čarovnija, zato naj se prepusti svoji zgodbi, tudi če bo drugačna, kot jo bom jaz povedala.

Opozori ga, da bo med meditacijo njegov pomočnik Zmaj vode, ki lahko karkoli zamrzne. Na pomoč pa lahko pokliče tudi Zmaja ognja, ki raztopi ledeno kocko, da strah za vedno izgine. Povej mu, da tisto, kar zmaj zamrzne v kocko, v resnici ne izgine, da izgine samo njegov strah do tega, kar bo videl v ledeni kocki. To je pomembno zato, ker se mu lahko med meditacijo prikaže kakšen človek ali žival, ki se je malo boji.

V primeru, da med meditacijo zakinka, tudi ni nič narobe, saj energijska razrešitev ravno tako deluje. Zate pa bo to znak, da je morda preveč utrujen in lahko z meditacijo poskusita drugič, ali pa se še ni pripravljen soočiti s prizori v meditaciji. Povej mu, da je meditacija v vsakem primeru delovala in mu s pomočjo zmaja pomagala zmanjšati ali celo odpraviti njegov strah.

Po zaključku meditacije naj nariše ali napiše (odvisno od starosti in kaj mu je ljubše), kaj je videl v meditaciji. Z zanimanjem ga povprašaj, kaj je na sliki, česa ga je bilo strah ter ali je njegov strah zdaj manjši. Povej mu, da lahko zmaja v mislih kadarkoli pokliče na pomoč, če ga bo strah.

V času epidemije, ko smo izpostavljeni prav posebnim pritiskom, otroka še kdaj povprašaj, če bi ponovno poslušal meditacijo, saj se bo tako sproti razbremenjeval.

Zvočne kopeli za Avilou – Zvok sprememb izvajam Alenka Pertot

Če me še ne poznaš, si lahko prebereš o meni s klikom na spodnji gumb.