fbpx

MEDITACIJSKA SKUPINA ZA MLADE (18-23 let): PONOSNI SLONI

 

1. srečanje: sobota, 12.1.2019, ob 18.00-19.30

Živalski vodnik: OREL – SVOBODA

Inštrumenti: ropotuljice

Kako poleteti v svobodo tvojega odraslega sveta? Najprej si boš v meditaciji ogledal, kaj te ovira. Iz ptičje perspektive je lažje pogledati na svoje življenje in bolj jasno videti, katere nevidne spone te preveč vežejo na druge ljudi. Katere navade te bolj ovirajo kot podpirajo. V meditaciji si boš načrtno postavil temelje, da zaživiš v sebi lastni energiji.

Cena za srečanje je 20 EUR. Skupina bo majhna, zato pohiti s prijavo.

Število mest je omejeno, zato so obvezne prijave na [email protected] ali 041-777-176 (SMS).

Lokacija in kontakt

 

OPIS CELOTNEGA PROGRAMA – 4 srečanja (12.1., 26.1., 9.2. in 23.2. 2019)

Ko postaneš polnoleten, naj bi se vse spremenilo. Polnoletnost naj bi pomenila vstop v odraslo dobo, v resnici pa se nič ne spremeni. Le pričakovanja okolice do tebe so vedno večja. Izberi si poklic, izberi si partnerja, bolj odgovorno se obnašaj do svoje družine. Kot da te lahko par dodatnih let kar odtrga od otroštva.

V resnici se pri tej starosti vse šele začne odpirati. Saj bi se rad odcepil od staršev, pa je to zaradi marsičesa težko (finance, nenapisana družinska pravila, čustvene navezave na družinske člane in družinski vzorci, ki se jih ponavadi sploh ne zavedaš). Saj bi si izbral pravi poklic zase, pa kaj ko je težko sploh izbrati pravo šolo za sebe, kaj šele da bi si dobro predstavljal, kaj v resnici delajo ljudje v nekem poklicu. In seveda, z veseljem bi si izbral pravega partnerja, pa vendar to ni tako preprosto, še posebej če imaš za sabo že kakšno slabo izkušnjo.

Meditacija je odlično orodje, ki ti lahko da odgovore takrat, ko vse razumne razlage odpovedo. Sloni so ponosni, hkrati pa skrbni in razumevajoči do svoje vrste in drugih vrst. Zato se je za polnoletne, ki se soočate z vstopom v odrasli svet, oblikovala skupina Ponosni sloni, kjer si boste s sovrstniki v oporo pri meditacijah, ki bodo razjasnile marsikatero vašo dilemo pri odraščanju.

Srečanja skupine Ponosni sloni bodo potekala 2 meseca na 14 dni in vsa 4 srečanja skupaj sestavljajo celoto, v kateri se bodo predelale tematike, ki so v starosti 18-23 let najbolj pomembne. Po uvodni predstavitvi vsake teme sledi 45 minutna meditacija in po njej tolmačenje dogajanja v meditaciji, v kateri bo vsak doživel tiste stvari, ki so za njega najbolj pomembne.

Predznanje meditiranja ni potrebno. Meditacija se izvaja ob igranju različnih inštrumentov, ki okrepijo meditativno stanje. Pri vsaki meditaciji sodelujejo živalski vodniki, ki s svojimi lastnostmi pomagajo pri posamezni tematiki.

Na koncu vsakega srečanja ti bodo predana tudi individualna sporočila.

 

SREČANJA MEDITACIJSKE SKUPINE PONOSNI SLONI (18-23 let,)

Srečanja potekajo ob sobotah od 18.00 do 19.30. Če se kakšnega srečanja ne moreš udeležiti, se lahko pridružiš petkovi skupini, ki začne 1.3.2019.

1.skupina: sobote,  12.1., 26.1., 9.2. in 23.2.2019

2.skupina: petki,  1.3., 15.3., 29.3. in 12.4.2019

 

OPIS POSAMEZNIH SREČANJ:

1.srečanje: OREL – SVOBODA 12.1.2019: inštrumenti ropotuljice

Kako poleteti v svobodo tvojega odraslega sveta? Najprej si boš v meditaciji ogledal, kaj te ovira. Iz ptičje perspektive je lažje pogledati na svoje življenje in bolj jasno videti, katere nevidne spone te preveč vežejo na druge ljudi. Katere navade te bolj ovirajo kot podpirajo. V meditaciji si boš načrtno postavil temelje, da zaživiš v sebi lastni energiji.

 

2.srečanje:  ŽELVA – STABILNOST 26.1.2019: inštrumenti zvonček, kimbala in vodni slap

V letih, ko je potrebno sprejeti toliko odločitev, za katere izgleda, da bodo usodno zaznamovale tvoje življenje, je prav stabilnost stanje, ki se včasih zdi skoraj nemogoče. Pod varnim oklepom želve si boš lahko pogledal, kaj je tisto, kar v tvoje življenje vnaša največ nestabilnosti in negotovosti in to v meditaciji spremenil v stabilnost.

 

3.srečanje: ČEBELE – SODELOVANJE, 9.2.2019: inštrumenti bobenček in kimbala

V letih, ko večkrat menjavaš okolja in spoznavaš nove ljudi, je včasih kar težko sodelovati z ljudmi, ki imajo povsem drugačne navade kot ti. Pa naj si gre za novo šolo, delo v novem okolju, nov stanovanje ali spoznavanje novih ljudi preko partnerja ali prijateljev. Dostikrat se sploh ne zavedaš, da si razvil ali so ti bili privzgojeni določeni načini obnašanja, ki te ne podpirajo najbolj. Čebelice ti bodo pomagale pri vpogledu, kako razviti drugačne odnose in načine sodelovanja z drugimi.

 

4.srečanje: SRNA – MIR, 23.2.2019: kristalne sklede in kimbala

Največ, kar lahko narediš za svoje odraslo življenje, je to, da se navadiš živeti v skladu s sebi lastno energijo in si ohranjati svoj notranji mir tudi takrat, ko je okoli tebe kaos. Ko ne podležeš vplivu in energiji drugih ljudi, temveč tudi v največjem stresu umirjeno opravljaš svoje naloge in se ne pustiš vreči iz tira.

 

Cena za posamezno srečanje je 20 EUR. Skupina bo majhna, zato pohiti s prijavo.

Število mest je omejeno, zato so obvezne prijave na [email protected] ali 041-777-176 (SMS).

Lokacija in kontakt

 

Skupine Ponosni sloni vodim Alenka Pertot za Avilou – Zvok sprememb.

Če si želiš prebrati delček moje zgodbe in moje razloge za meditiranje z otroki in mladimi, klikni => TUKAJ za blog Moj otroški navdih

Kategorije: Skupine