fbpx

MEDITACIJSKA SKUPINA ZA MLADE (8-12 let): VEVERICE

 

1. srečanje: petek, 25.1.2019, ob 18.00-19.30

Živalski vodnik: METULJ – IZRAŽANJE

Inštrumenti: hang (hand pan)

V meditaciji boš preko zgodbe in svoje domišljije še bolj ugotovil kdo ti si. Kaj si želiš delati v prostem času, da boš čimbolj srečen in ti bo zato tudi izpolnjevanje obveznosti veliko lažje. Na travniku te bo obiskal tvoj metulj in ti pomagal začutiti, kako se lahko najlažje izražaš. Spodbudil te bo tudi, da to čimvečkrat počneš.

Cena za srečanje je 20 EUR. Skupina bo majhna, zato pohiti s prijavo.

Število mest je omejeno, zato so obvezne prijave na [email protected] ali 041-777-176 (SMS).

Lokacija in kontakt

 

OPIS CELOTNEGA PROGRAMA – 4 srečanja (25.1., 1.2., 8.2. in 15.2. 2019)

Z otroki, ki so stari toliko kot ti, lahko skupaj odkriješ nekaj čisto novega – meditacijo. Skupaj boste sedeli z zaprtimi očmi, poslušali zgodbo in igranje inštrumentov. Takrat boste dobili čisto posebne občutke in v mislih obudili tudi kakšne spomine. Ko se bo meditacija zaključila, pa boste narisali ali napisali kar boste doživeli v meditaciji.

Meditacija bo trajala pol ure, potem pa boste imeli še dovolj časa, da narišete ali napišete vse, kar boste doživljali. Če boste voditeljici meditacij želeli pokazati vaš izdelek, vam bo lahko pomagala še bolj razumeti kaj se je dogajalo med meditacijo.

Meditacije ti bodo pomagale pri:

  • boljši koncentraciji
  • lažjem izražanju
  • ohranjanju otroške igrivosti in domišljije
  • večji energiji pri aktivnostih
  • večji umirjenosti pri počitku
  • lažjem navezovanju stikov s sovrstniki
  • prepoznavanju pravih prijateljev
  • lažjemu razreševanju prepirov s prijatelji

Vaša skupina se imenuje Veverice zato, ker veverice velik del življenja iščejo hrano. Tako kot vi, ki zelo hitro rastete in morate ves čas kaj glodati, da imate dovolj energije za vse, kar si želite početi.

Veverice se družijo predvsem v času mrzle zime, ko si delijo gnezdo. Tako si boste tudi vi v skupini Veveric delili prostor za meditacijo in ustvarjanje.

 

SREČANJA MEDITACIJSKIH SKUPIN VEVERICE (8-12 let)

Srečanja skupin Veverice bodo potekala 1 mesec na 7 dni in vsa 4 srečanja skupaj sestavljajo celoto.

Srečanja potekajo ob petkih / sobotah (odvisno od izbrane skupine) od 18.00 do 19.30. Če se kakšnega srečanja ne moreš udeležiti, lahko zamujeno nadoknadiš na naslednji skupini.

1.skupina: petki,  25.1., 1.2., 8.2. in 15.2.2019

2.skupina:  sobote,  2.3., 9.3., 16.3. in 23.3.2019

 

OPIS POSAMEZNIH SREČANJ:

 

1.srečanje: METULJ – IZRAŽANJE, inštrument hang (hand pan)

Datumi: 25.1.2019, 2.3.2019

V meditaciji boš preko zgodbe in svoje domišljije še bolj ugotovil kdo ti si. Kaj si želiš delati v prostem času, da boš čimbolj srečen in ti bo zato tudi izpolnjevanje obveznosti veliko lažje. Na travniku te bo obiskal tvoj metulj in ti pomagal začutiti, kako se lahko najlažje izražaš. Spodbudil te bo tudi, da to čimvečkrat počneš.

 

2.srečanje:  PES – ZVESTOBA, inštrument vodni slap

Datumi: 1.2.2019, 9.3.2019

Včasih se skregamo in takrat smo potrebni kar precej tolažbe. Še posebej, če kdo izda naše zaupanje. V meditaciji se boš spomnil kdaj te je kdo prizadel in kako si se takrat počutil. Vodni slap bo izpral tvojo žalost in slabe spomine. K tebi pa bo prišel prav poseben prijatelj – kuža, ki bo imel prav takšne lastnosti, kot jih imaš ti in skupaj bosta veselo zaključila meditacijo.

 

3.srečanje: DELFIN – IGRIVOST, oceanski boben

Datumi: 8.2.2019, 16.3.2019

Če imaš v šoli in pri popoldanskih aktivnostih veliko obveznosti, marsikdaj kar pozabiš na razposajenost in veselo igro. Morda se počutiš že prestarega za igranje. Ampak veš, ne glede na leta, moramo v sebi ohraniti malo igrivosti. Tako kot na počitnicah, bosta z delfinčkom zaplavala v morju in si dovolila malce razposajenosti.

 

4.srečanje: LABODA – PRIJATELJSTVO, inštrumenti kristalne sklede

Datumi: 15.2.2019, 23.3.2019

Za zaključek našega druženja boš še bolj začutil kdo ti si, kaj si želiš in kakšne ljudi si želiš imeti ob sebi. V meditaciji bomo pogledali kakšna prijateljstva si želiš. Kakšne lastnosti naj imajo tvoji prijatelji in kaj si želiš delati z njimi. S pravimi prijatelji je namreč življenje veliko lažje in tudi bolj zabavno.

 

Cena za posamezno srečanje je 20 EUR. Skupina bo majhna, zato pohitite s prijavo.

Število mest je omejeno, zato so obvezne prijave na [email protected] ali 041-777-176 (SMS).

Lokacija in kontakt

 

Skupine Veveric vodim Alenka Pertot za Avilou – Zvok sprememb.

Če si želite prebrati delček moje zgodbe in moje razloge za meditiranje z otroki in mladimi, kliknite => TUKAJ za blog Moj otroški navdih

Kategorije: Skupine