fbpx

MEDITACIJSKA SKUPINA ZA OTROKE (5-7 let): SRNICE

 

2. srečanje: sobota, 2.2.2019, ob 11.00-12.00

Živalski vodnik: MEDVEDKA

Inštrument: lesena kimbala

V meditaciji boš spoznal medvedko, ki močno čuva svoje mladiče in lahko ji boš zaupal, česa se včasih bojiš. Tudi ti boš v meditaciji pomislil na to, kdo te še posebej močno čuva. Vedel boš, da si zelo varen in zaščiten.

Cena za srečanje je 20 EUR. Skupina bo majhna, zato pohitite s prijavo.

Število mest je omejeno, zato so obvezne prijave na [email protected] ali 041-777-176 (SMS).

Lokacija in kontakt

 

OPIS CELOTNEGA PROGRAMA – 6 srečanj:

Meditacije v skupini Srnice bodo vašemu otroku pomagale pri:

  • boljšemu občutku kdo si ti in kdo so drugi (mama in ostali)
  • lažjemu izražanju in ohranjanju svoje energije
  • ohranjanju otroške igrivosti in domišljije
  • lažjem navezovanju stikov s sovrstniki
  • prepoznavanju pravih prijateljev
  • lažjemu razreševanju prepirov s prijatelji ali brati/sestrami
  • večjemu občutku varnosti in ljubezni

Otroku lahko spodaj preberete kaj bodo otroci delali na meditacijah v skupini.

Z otroki, ki so stari toliko kot ti, lahko skupaj odkriješ nekaj čisto novega – meditacijo. Skupaj boste sedeli z zaprtimi očmi, poslušali zgodbo in igranje inštrumentov. Takrat boste dobili čisto posebne občutke in v mislih obudili tudi kakšne spomine. Ko se bo meditacija zaključila, pa boste ob poslušanju inštrumentov narisali kar boste doživeli v meditaciji. Sliko boste vzeli s sabo domov in jo lahko še večkrat pogledali in se spomnili vsega iz meditacije

Meditacija bo trajala 20 minut, potem pa boste imeli še dovolj časa, da narišete vse, kar boste doživljali. Če boste voditeljici meditacij želeli pokazati vašo sliko, vam bo lahko pomagala še bolj razumeti kaj se je dogajalo med meditacijo.

Vaša skupina se imenuje Srnice zato, ker srnice zelo dobro vedo kdo so in kako naj takšne tudi ostanejo. Včasih pa potrebujejo tudi veliko počitka in miru, tako kot se morate tudi vi včasih umiriti, pri čemer vam bo pomagala meditacija.

Srnice se še bolj družijo v času mrzle zime. Tako si boste tudi vi to zimo v skupini Srnic delili prostor za meditacijo in ustvarjanje.

 

SREČANJA MEDITACIJSKIH SKUPIN SRNICE (5-7 let)

Srečanja skupin Srnice bodo potekala dva meseca ob sobotah in vseh 6 srečanja skupaj sestavljajo celoto.

Srečanja potekajo ob sobotah od 11. do 12. ure. Če se otrok kakšnega srečanja ne more udeležiti, lahko zamujeno nadoknadi na naslednji skupini.

1.skupina: 26.1., 2.2., 9.2., 16.2., 23.2. in 2.3.2019

2.skupina: 9.3., 16.3., 23.3., 30.3., 6.4. in 13.4.2019

 

OPIS POSAMEZNIH SREČANJ:

 

1.srečanje: SRNICA, inštrument kristalne sklede

Datumi: 26.1.2019, 9.3.2019

V meditaciji boš preko zgodbe s srnico in svoje domišljije še bolj ugotovil kdo ti si. Da ni potrebno, da ti vedno mamica in očka ali drugi odrasli povedo kaj in kako delati, ampak boš ti vedno bolj vedel sam zase kaj te veseli. Prav tako pa se boš naučil to povedati in pokazati.

 

2.srečanje:  MEDVEDKA, lesena kimbala

Datumi: 2.2.2019, 16.3.2019

V meditaciji boš spoznal medvedko, ki močno čuva svoje mladiče in lahko ji boš zaupal, česa se včasih bojiš. Tudi ti boš v meditaciji pomislil na to, kdo te še posebej močno čuva. Vedel boš, da si zelo varen in zaščiten.

 

3.srečanje: ZAJČEK, hang (hand-pan)

Datumi: 9.2.2019, 23.3.2019

Zajček ti bo pokazal, kako se igra s prijatelji in kako so polni različnih domislic. Tudi ti si boš v meditaciji pogledal s kom se najrajši igraš in delaš druge stvari. Morda se boš spomnil tudi kakšnega slabega trenutka s prijatelji ali bratcem/sestrico, vendar se boš naučil tudi oprostiti. Videl pa boš tudi druge ljudi, ki jih imaš rad in kako močna je ljubezen med vami.

 

4.srečanje: ŠKRATKI, inštrument ropotuljica

Datumi: 16.2.2019, 30.3.2019

V meditaciji te bodo obiskali škratki. V mislih jim boš lahko zaupal, kaj je zate kar malce pretežko in bi si želel pomoči. Vedel boš, da je prav, da njih ali koga drugega zaprosiš za pomoč. Povedali pa ti bodo, da si lahko ponosen na vse, kar že znaš in zmoreš sam.

 

5.srečanje: VILA, inštrument kimbala

Datumi: 23.2.2019, 6.4.2019

Vila te bo v meditaciji vprašala kaj si želiš. Zanimalo jo bo, kaj bi si izbral, če bi jo lahko prosil za najbolj neverjetne stvari.

 

6.srečanje: SAMOROG, inštrumenti kristalne sklede

Datumi: 2.3.2019, 13.4.2019

V meditaciji te bo obiskal samorog in te popeljal na najbolj neverjetno popotovanje. Tako lepo, da si ga ne boš želel zaključiti. Zato si boš za spomin na to popotovanje narisal risbico, ki te bo vedno spominjala na tvoje doživetje.

 

Cena za posamezno srečanje je 20 EUR. Število mest je omejeno, zato so obvezne prijave na [email protected] ali 041-777-176 (SMS).

Lokacija in kontakt

 

Skupine Srnic vodim Alenka Pertot za Avilou – Zvok sprememb.

Če si želite prebrati delček moje zgodbe in moje razloge za meditiranje z otroki in mladimi, kliknite => TUKAJ za blog Moj otroški navdih

Kategorije: Skupine