fbpx

Jesen je čas, ko ne moremo več uiti različnim oblikam sodelovanj. Vsi se počasi vračamo v rutino. Šola, služba, popoldanske aktivnosti. Tudi če se v šolskem / delovnem okolju dobro počutimo ali smo sprijaznjeni s situacijo kakršna pač je, se zgodi, da naletimo na osebe, ki nam ne ustrezajo, prav na aktivnostih, ki si jih najbolj želimo v prostem času.

Naj ti neprijetne osebe ne preprečijo, da bi delal stvari, ki si jih želiš. Raje pobrskaj po svoji podzavesti in se vprašaj, zakaj se nekdo tak pojavi prav zraven tebe.

Dostikrat že na prvo žogo vemo, zakaj nam nekdo sproža neprijetne občutke. Morda celo vemo, kako bi lahko preprečili njegova ravnanja, pa enostavno ne zberemo dovolj poguma, da bi uredili situacijo. Ali pa upamo, da bo že nekdo drug namesto nas naredil kar je potrebno.

Pa vendar, če npr. med vsako uro pilatesa ali fitnesa nekdo govori in govori in moti izvajanje aktivnosti… boš kar tiho, mu povedal svoje ali opozoril vsaj voditelja, da naj uredi situacijo? Ker iskanje nove telovadnice definitivno ni prava izbira.

Lahko se sicer tudi na tak način izogneš osebi, ki te je nervirala. Energijski zapisi pa odidejo s tabo in za prvim vogalom te spet čaka podobna oseba. Življenje te namreč preizkuša, če boš tokrat sprejel izziv in se soočil s tistim, čemur se na vso moč izogibaš.

Veliko naših odzivov in ravnanj je pogojenih z družinskimi vzorci in vzgojo, celo bolj kot z našim karakterjem. Zato je dobro pobrskati po sebi in ugotoviti, kateri naši odzivi se vlečejo že leta in leta, čeprav nismo zadovoljni sami s sabo. Potem pa seveda nekaj ukreniti, da se začnemo obnašati na drug način. Nagrada je namreč velika: odzivi okolice se povsem spremenijo.

Dostikrat pa stvari žal niso tako jasne na prvo žogo. Naša podzavest in potlačeni spomini sta razloga, da dostikrat ne razumemo samih sebe in svojih odzivov.

Veliko ljudi v odrasli dobi ni samozavestnih in drugi živijo na njihov račun. Spet drugi se ne znajo vklopiti v novem okolju. In tretji vedno znova naletijo na ljudi, ki jih zbadajo ali celo žalijo. Ne vedo, kaj je bil prvotni sprožilec, zaradi katerega vedno znova naletijo na podobne okoliščine in ljudi.

Kaj je tisti faktor neuspeha, ki tebe ovira, da se ne moreš pokazati v najboljši luči in se sproščeno in uspešno povezati z drugimi ljudmi? Dejstvo namreč je, da redkokdo lahko živi kot osamljeni otoček. Večina si nas želi pristnih odnosov in sodelovanj z ljudmi.

Različne metode, s katerimi vstopimo v svojo podzavest, nam pomagajo do odgovorov, kje so zametki naših odzivov in sprožilci energijskih zapisov, ki so se kasneje samo še jačali.

Meditacija je ena od metod, ki ti lahko pomaga pobrskati po tvoji podzavesti. Če želiš preizkusiti, ali je to prava pot zate, se lahko vključiš v različne aktivnosti v Avilou centru, v katerem te popeljem v svet meditacij.

Na temo sodelovanja bo jeseni kar nekaj priložnosti za ozaveščanje in osebnostni razvoj.

V torek, 24.9.2019, ob 19. uri bo meditacija na temo sodelovanja, pri kateri nam bodo s svojo energijo pomagale čebele, ki znajo v svojih panjih nadvse dobro poskrbeti za optimalno sodelovanje vseh. Meditacija se bo za lažji prehod v meditativno stanje izvajala ob igranju kristalnih skled in kimbale. Če te mika, da se pridružiš, klikni na spodnji gumb.

Za vse, ki odraščate, je priložnost za vpogled v vaša sodelovanja, vpliv vrstnikov in družine v okviru programa Ponosni sloni, v katerega se lahko vključite, če ste stari 18-23 let. Poleg sodelovanj, se v okviru skupine s tem programom predelajo še tematike svoboda, stabilnost in notranji mir. Srečanja skupine bodo potekala ob sobotah v oktobru in novembru. Več o programu si lahko prebereš s klikom spodaj

Ženske v starosti 40-50 let se bodo znotraj svojega celovitega programa vsekakor soočile tudi s svojimi sodelovanji. Skupina začne z delom že to soboto, 28.9.2019. Celoten program pa bo potekal takole:

Če ti delo v skupinah ni najbolj pisano na kožo, pa se seveda lahko dogovoriva tudi za individualno svetovanje.

Možnosti za vpogled in spremembo je veliko, kajne? Zakaj torej vztrajati pri starih načinih obnašanja in sodelovanj, ki ti ne koristijo več?

Če ne veš, kaj od naštetega izbrati, mi piši in skupaj izbereva najboljši način zate. Piši mi na [email protected] ali 041-247-767 (SMS).

Alenka za Avilou – Zvok sprememb

A