Ženske (40-50 let)

Opis

SKUPINA ZA ŽENSKE V STAROSTI MED 40 IN 50 LET

 

V skupini se izvaja program, ki ti koristi, če:

 • si ženska, stara 40-50 let
 • veš, da bo potrebno nekaj spremeniti
 • želiš ozavestiti svoje družinske vzorce
 • želiš izboljšati svoje odnose in načine obnašanja
 • želiš bolj veselo in izpolnjeno življenje
 • ti je lažje ob podpori skupine

Skupina za ženske se bo srečala petkrat, ob sobotah, od 11. do 16. ure.

Datumi srečanj: 8.5., 15.5., 22.5., 29.5., 5.6.2021

Zaradi celovitosti programa, medsebojne podpore in zaupnosti, ki se ustvari v skupini, se je potrebno udeležiti vseh srečanj znotraj izbrane skupine.

 

Program je namenjen ženskam, rojenim tam nekje med leti 1965 in 1980. Kakšno leto gor ali dol ni ovira. Vsekakor pa bo program najbolj koristil generaciji žensk, rojeni v zrelem socializmu, ki se mora uveljavljati in vzgajati otroke v kapitalizmu nove dobe.

Druženje in zaupnost z ženskami iz tvoje generacije ti bo pomagalo, da tudi ti lažje in hitreje prebrodiš svoje izzive. Z zgodbami svojega življenja, ki si jih boste zaupno podelile, boste namreč druga drugi odpirale oči. V zgodbah drugih udeleženk skupine in razlagah ob tem, boste namreč lahko prepoznale izzive svojih staršev, bratov in sester, otrok, sodelavcev in drugih ljudi, ki v vas sprožajo močna čustva. Ko boste razumele tudi njihov pogled na svet in njihove težave, bo lažje sprejeti tudi vaše odnose in spremeniti svoje navade in načine obnašanja.

Vsekakor pa se bomo v skupini držale jasno zastavljenega programa in tudi cilj vseh zgodb, ki si jih boste podelile, je reševanje vaših trenutnih izzivov. Ponavadi je namreč prav nerazumevanje naše lastne družine in vzorcev v njej razlog, da nam na neki točki v življenju stvari ne funkcionirajo. Za povrh pa se nam kar naenkrat začnejo vzpostavljati še na drugih področjih življenja okoliščine, ki jih že v primarni družini nismo mogle razrešiti.

Ko se boš vključila v program, se vsekakor pričakuje tvoja aktivna udeležba. Verjemi, da ti ne bo težko deliti tvojih zgodb in tvojih občutkov, tudi če si sicer bolj zaprte narave. Zvok, meditacija in druga energijska orodja te bodo namreč spodbudila, da se tudi ti odpreš in poiščeš najboljše rešitve za svoje življenje.

Morda se sprašuješ prav to, kako se boš lahko prepustila tem energijskim orodjem. Vem, da je to za našo generacijo na prvi pogled težje, kot za mlade, ki že iz okolja dobivajo veliko več informacij o duhovnosti, kot smo jih bile deležne mi.

V časih, ko smo bile vzgajane, je bilo v marsikateri družini potrebno še v cerkev hoditi le naskrivaj in le ob posebnih prilikah. Vzgajali so nas v strogi razum, kar nekako avtoritarno in z miselnostjo, da je edini način preživetja, da se vključiš v sistem. V nekaterih družinah je vsaj znotraj štirih zidov ostalo veliko nežnosti in razmišljanja z lastno glavo in srcem. V marsikateri družini pa je to žal izginilo.

Pa vendar je bilo dostikrat prav od žensk odvisno, kakšno bo družinsko življenje. Vsekakor je koristilo malce balkanske iznajdljivosti in spretnosti pri tem, kako se lahko na nek način izogneš zapovedim sistema. Si dovoliš vsaj znotraj domačih zidov malce drugačnosti in s tem povezave s svojo dušo. Ženske so to delale nagonsko, nekako nihale z luno in naravo, brez da bi sploh vedele, kako to počnejo.

Zdaj, ko nas že narava opozarja, da smo malo skrenili in stvari na svetu ne funkcionirajo najboljše, pa ljudje vedno bolj čutijo, da obstaja še nekaj več kot razum. Da se bo treba vseh stvari spet lotiti bolj s srcem in da ob tem ni odveč prisluhniti tudi tistim skritim šepetom, za katere pravimo, da prihajajo preko naše duše.

Morda je lahko prav skupina za ženske tvoj prvi korak k tem skrivnim šepetom, ki te lahko usmerijo k življenju, ki si ga želiš.

 

OPIS PROGRAMA:

 

Skupina za ženske se bo srečevala ob sobotah, od 11. do 16. ure. Izvedenih bo 5 srečanj. Vsako od srečanj je poimenovano po eni izmed žensk iz moje družine.

Datumi srečanj: 8.5., 15.5., 22.5., 29.5., 5.6.2021

Zaradi celovitosti programa, medsebojne podpore in zaupnosti, ki se ustvari v skupini, se je potrebno udeležiti vseh srečanj znotraj izbrane skupine.

1.srečanje: MARICA – 8.5.2021

Marica je bila moja stara mama, mamičina mama, pa na nek način tudi moja mama. Na srečanjih pod njenim okriljem bo naše vodilo:

 • novi začetki / nove priložnosti
 • originalnost
 • volja za doseganje ciljev
 • vodenje
 • skrb za družino

Namen srečanja je tvoje ozaveščanje potrebe po spremembi in utiranje novih poti. Hkrati pa bo to zate začetek prav posebnega duhovnega popotovanja k sebi. Postavljena bodo izhodišča, da boš lahko iz kroga dolžnosti prestopila v krog želja in veselja do življenja.

 

2.srečanje: IVANKA – 15.5.2021

Ivanka je bila moja stara mama, očetova mama. Na srečanjih pod njenim okriljem bo naše vodilo:

 • senzitivnost
 • počasna rast
 • javno (ne)priznanje
 • skromnost

Namen srečanja je ozaveščanje tvoje senzitivnosti. Prišla boš do ugotovitev, do kam te je pripeljala tvoja zatrta ali pretirana senzitivnost. Pogledala se boš v očeh drugih ljudi in si priznala svoje poglede na skromnost in obilje. Hkrati pa boš naredila tudi vpogled v svoje strahove in vse tisto, kar skrivaš pred drugimi ljudmi.

 

3.srečanje: MIŠA – 22.5.2021

Miša je bila moja mamica, ki se je včasih raje predstavljala kot moja sestrica. Na srečanjih pod njenim okriljem bo naše vodilo:

 • novi prijatelji
 • dobri časi
 • delo na sebi
 • odvisnost (od odnosov)
 • manipulacija

Na tem srečanju ne bo šlo brez druženja in smeha. Naredila boš vpogled v svoje družinsko in družabno življenje. Poudarek bo tudi na tvojem izražanju, na izpolnjevanju tvojih želja in razlogih za optimizem. Poleg tega pa se bomo pogovorile tudi o okoliščinah in načinih obnašanja, ki vodijo v lahkomiselnost in zapravljanje talentov.

 

4.srečanje: ALENKA – 29.5.2021

Alenka sem jaz – vnukinja, hčerka in mama. Na srečanjih pod mojim okriljem bo naše vodilo:

 • žalovanja in izgube
 • omejitve
 • ustvarjanje trajnih temeljev
 • skrb za zdravje
 • predanost karieri

Namen srečanja je ozavestiti tvoja žalovanja in izgube ter bolj v globino ugotoviti, kje so tvoje omejitve. Čaka te kar nekaj dela, pa vendar ti ne bo težko, saj boš poznala svoj cilj: skrb za zdravje in opravljanje tvojega poslanstva. Postavila boš trdne in trajne temelje za čustveno in materialno preskrbljenost sebe in svoje družine.

 

5.srečanje: MAŠA – 5.6.2021

Maša je moja hčerka, ki je hkrati moja učiteljica na poti sprememb in prilagodljivosti v današnjem svetu. Na srečanjih pod njenim okriljem bo naše vodilo:

 • popolna sprememba
 • spremembe
 • prilagodljivost
 • komunikacije
 • navdihi novih generacij
 • skrb za naš planet

Namen srečanja je začetek tvojih novih izkušenj. Gradnja tvojih novih odnosov – prijateljskih, a brez utesnjujoče navezanosti. Tvoj skok v svobodo delovanja. Vir navdiha bo doprinos sodelovanja z mlajšimi generacijami, pa vendar z zrelo distanco, ki zna oceniti, kaj prinaša dolgoročno zadovoljstvo.

 

CENA, VODENJE, LOKACIJA, KONTAKT:

 

Zaradi celovitosti programa, medsebojne podpore in zaupnosti, ki se ustvari v skupini, se je potrebno udeležiti vseh srečanj znotraj izbrane skupine.

Cena programa Ženske je 400 EUR za 5 srečanj.

Skupine vodim Alenka Pertot za Avilou – Zvok sprememb.

Če si zainteresirana za vključitev v skupino, se mi prijavi na [email protected] . Število mest v skupini je omejeno.

Želiš izvedeti več o meni in o lokaciji Avilou centra? Klikni tukaj => Lokacija in vodenje

 

BLOGI TE POPELJEJO K TEMATIKAM SKUPINE…

 

Da si boš lažje predstavljala, kako bo potekalo delo v skupini in katere tematike bodo izpostavljene, si preberi moje bloge. Objavila sem opise žensk iz moje družine, kako so funkcionirale v svojem življenju in naše medsebojne povezave. Predvsem pa to, kako so vplivale name. Tako boš lažje začutila, kako lahko program / skupina Ženske 40-50 pomaga tudi tebi na poti tvojih sprememb, na katero boš stopila z ozaveščanjem širše slike svoje družine.

 

Bloge lahko prebereš, če klikneš na posamezno fotografijo:

Moje ženske (0/5)

Marica (1/5)

Ivanka (2/5)

Miša (3/5)

Alenka (4/5)

Maša (5/5)

 

Če si zainteresirana za vključitev v skupino, se prijavi na [email protected] . Število mest v skupini je omejeno.

Dodatne informacije

Način plačila

gotovina