fbpx

LJUBEZEN DO SEBE NA VALENTINOV DAN ♥️

Danes je že tak dan, da se več govori o ljubezni, predvsem o ljubezni do drugih. Moja terapevtska naloga pa je, da te opomnim predvsem na tvojo ljubezen do sebe.

Ljubezen do drugih namreč že celo življenje nalagajo nate, tako na zavestnem kot podzavestnem nivoju. Če si ženska, še toliko bolj. Ve se namreč, od koga v družini se najbolj pričakuje, da poskrbi za otroke, ostarele, lačne, bolne, prestrašene in čustveno nestabilne. Pa še kaj bi lahko naštela za povrh.

Bolj malokrat pa slišim, da v kakšni družini mama hčerki (ali oče sinu) polaga na srce, da naj si vsak dan vzame vsaj 10 minut zase in naj ne misli popolnoma na nič. Da naj si privošči vsaj ritual jutranje kave, ko ne misli na nikogar in na nič.

V moji družini ni bilo ne duha ne sluha o kakšnih takšnih navodilih za življenje. Kot edinki pa so mi namenili veliko prikritih čustvenih izsiljevanj v smislu:

  • koga imaš rajši
  • saj veš, da si edina, ki lahko poskrbi zame
  • zakaj me vznemirjaš s svojim obnašanjem (že pogled je bil dovolj, da sem bila “pridna” – beri neopazna)…

VALENTIN IMA KLJUČ DO KORENIN ♥️

Pravijo, da je Valentin tisti, ki ima ključ do korenin. Jaz grem sicer z veseljem na vsak Valentinov zmenek in ne odrečem se nobenemu od sladkih presenečenj, ki si jih izmenjamo na ta dan. Kljub temu pa se mi zdi bolj pomemben simbolni pomen tega poganskega praznika, ki nas nagovarja, da se zazremo do svojih korenin, ki najbolj definiranjo naš odnos do nas samih in s tem tudi vse naše odnose.

Zima je tista, ki ponuja vpogled vase. Po jesenskem odmetavanju nepotrebnih listov naj bi bila namreč zima čas miru, ko se lahko zazremo vase in premislimo, kako naprej. Da lahko spomladi nežno na novo zacvetimo.

Valentinovo je pri nas znano tudi po pregovoru Valentin ima ključ od korenin, zato so mu rekli tudi prvi spomladin. Ta dan je namreč približno na sredini koledarske zime, zato so ljudje ta pregovor uporabljali z željo, da se bi v naravi kmalu začeli pojavljati znaki pomladi.

SMEJKOTI NAS POPELJEJO V POMLAD ♥️

Letos se še posebej zdi, da kar nekam hitimo s pomladjo. Zvončki, kronice, vse je že pokukalo na plano. Pa vendar nas čaka še 34 dni zime. Če hočemo ali nočemo, v ponedeljek nastopi retrogradni Merkur, ki bo kot vedno prinesel tudi ozaveščanje na področju odnosov.

Vzemi si zato teh nekaj zadnjih zimskih tednov za ozaveščanje svojih odnosov in sebe v njih. Poglej si, kje že znaš ravnati z ljubeznijo do sebe, kje že znaš postavljati meje in kje si bo še potrebno izboriti svoj prostor pod soncem.

In če ob koncu zime ugotoviš, da tudi tebe niso naučili, kako si vsak dan vzeti vsaj 10 minut za to, da si izprazniš glavo in narediš nekaj dobrega zase, te povabim v skupino Smejkoti, ki se začne ob vstopu v pomlad.

V skupini Smejkoti je sicer cilj povečanje sproščenosti in veselja do življenja, kljub temu pa te do tja popelje 5 tedenska pot ozaveščanja vsega, kar te pri tem ovira.

Preberi si več o skupini Smejkoti s klikom na spodnji gumb…

Ne pozabi, da zima še kar traja in je ne moremo kar preskočiti. Naj ti bodo tudi izzivi v odnosih, ki prihajajo, le ogledalo, ki ti pokaže, kje moraš vzpostaviti še več ljubezni do sebe in to pokazati tudi svetu.

Želim ti en še posebej ljubeč vikend, ki ti bo dal moč in pogum, da odstreš še vse tančice ljubezni do sebe, ki se še skrivajo pred teboj… ♥️

Alenka za Avilou – Zvok sprememb 🎵🔥🎵