fbpx

Maša je moja hčerka, ki je hkrati moja učiteljica na poti sprememb in prilagodljivosti v današnjem svetu.

Konec tisočletja je v življenje naše družine prišlo novo upanje. Vsi smo bili v veselem pričakovanju. Predstavljala sem si, kako bom dobila nežno punčko… na svet pa je na polno skočila ena mala divjakinja in dala že takoj vedeti, da jo bomo komaj dohajali. Že v prve pol ure smo ji spremenili ime.

Pri hrani je takoj pokazala, da z njo ni šale. Kar si zamisli, hoče dobiti in to takoooj. Še danes svetujem, da njeno hrano pustite pri miru. Med drugim tudi zato, ker je trenirala judo. Pa ne samo to. Približno hkrati še igre z žogo in kasneje odbojko. Zraven umetniško ustvarjala v vseh krožkih, ki jih je šola nudila. Pa seveda hodila na balet in kasneje na hip-hop. Da pa ne bi bil kak njen talent zanemarjen, smo ji morali urediti tudi učitelja kitare, ker ji v glasbeni šoli ni bilo všeč.

Meni je takrat vse malo splezalo čez glavo in sem rekla: dragi, če hočeš imeti športnike, jih kar sam vozi na trening. Pa nisem kaj dosti profitirala, ampak vsaj sprememba je bila 🙂 Kajti začeli sva se vedno bolj učiti za šolo. Šolski sistem ji res ni bil pisan na kožo. Ko se zdaj spomnim kakšnega prizora, kako je med učenjem plezala po mizi in delala razne druge neumnosti, si moram priznati, da imam kljub vsemu kar dobre živce.

Gimnazija je bila za njo velika lekcija. Že v šestem razredu si jo je izbrala. Tri leta sem jo vozila na informativne dneve, ampak je vztrajala pri prvi izbiri. In kaj boš solil pamet otroku, ki si je že vrtec sam izbral. Niti enih počitnic ni imela mirnih in nekako se je navadila priti skozi sistem. Staršem je precej skravžlala živce, ampak ob tem smo se tudi veliko naučili. Predvsem to, da je ljubezen na prvem mestu. In da se ne moreš držati pravil, če niso pravična.

Njene težave v šoli in ostali izzivi odraščanja, ki so nam povzročali precej stresa, pa so sovpadali z mojo pregorelostjo v službi. Prav to je bil povod, da sem se zatekla v svet meditacij. In zanimivo je, da je bila ona edina, ki me je pri tem podpirala. Nihče drug ni razumel, kaj sploh počnem in zakaj to počnem. Nobenih besed spodbude, kvečjemu pomisleki. Še posebej takrat, ko sem se odločila, da nisem več za poslovni svet in da to ni le nek hobi, temveč edina prava pot zame.

Prav to se mi zdi Mašina največja značajska odlika. Da ljudi vedno podpira, nikogar ne obsoja, vsakega sprejme kakršen pač je v nekem trenutku. Da je sposobna ljubiti brezpogojno tudi takrat, ko ni povsem jasno, kaj se s človekom dogaja. Kajti ko si v fazi sprememb, potrebuješ prav to. Da veš, da te bo imel nekdo rad, tudi če se spremeniš. Ker si negotov in še sam ponavadi ne veš, kaj te na koncu tvoje spremembe čaka.

Hkrati pa se zna odmakniti od ljudi, ko so v svojih čustvih. Jih ne vleče nase. Opazujem jo in se učim, kako ostati sočuten, pa hkrati ostati v svoji energiji, ki jo potrebuješ za ustvarjanje. Kako zdravo jesti, ravno prav gibati in kako ti ne sme biti nikoli odveč skrb za tvoje telo.

Uvaja pa me tudi v svet modernih tehnologij, kratkega komuniciranja in jasnosti. Ker ni časa in da ne bo nesporazumov. Ker njen svet komunikacije je povsem drugačen. Močno podprt s sliko in prav umetniško ustvarjanje brez nepotrebnih besed je njeno poslanstvo.

Ne zanima je prav dosti, kaj vam pišem o njej. Ker ve, da je to moja zgodba in bo ona samo posodila del svoje energije za navdih moji generaciji. Zato, da ustvarimo most do njene. Do svojih otrok in do sodelavcev, ki v vedno večjem številu prihajajo do nas, in s katerimi nam je včasih vse preveč težko vzpostaviti pravi stik.

Pravi, da niti ne razume čisto dobro besed spodaj, kjer opisujem naš program. Ker se enostavno ne poglablja v nekaj, kar moram jaz oddelati. Rekla mi je le to, da naj napišem, da naj bolj skrbimo za naš planet. Ker je to ena od njenih osnovnih skrbi in je s svojim vsakodnevnim ravnanjem zgled celi družini, da spreminjamo svoje navade na boljše.

Na srečanjih skupine Ženske 40-50 let bo zato pod okriljem Maše naše vodilo:

  • popolna sprememba
  • spremembe
  • prilagodljivost
  • komunikacije
  • navdihi novih generacij
  • skrb za naš planet

Namen srečanja bo začetek tvojih novih izkušenj. Gradnja tvojih novih odnosov – prijateljskih, a brez utesnjujoče navezanosti. Tvoj skok v svobodo delovanja. Vir navdiha bo doprinos sodelovanja z mlajšimi generacijami, pa vendar z zrelo distanco, ki zna oceniti, kaj prinaša dolgoročno zadovoljstvo.

Če te zanima celoten program skupine Ženske 40 – 50 let => KLIKNI TUKAJ

Prebereš pa lahko tudi bloge o Mašinih prednicah => klikni na imena spodaj: