Svetovanje ob žalovanju

Opis

ŽALOSTNO SRCE – SVETOVANJE OB ŽALOVANJU IN IZGUBI

Ko izgubimo nekoga, ki nam je blizu, vsekakor nastopi čas za žalovanje. Žalovanje ne ne zgodi le ob fizičnem odhodu ljubljene osebe, temveč lahko izgubimo tudi sebe, odnos, službo…To vodi do stisk, ki jih čuti v današnji dobi veliko ljudi.

Žalovanje je naravni proces, katerega nikakor ne smemo zanemariti in ki sčasoma vodi do ozdravitve strtega srca. Nekateri ljudje se ob izgubi zaprejo v cono, kjer si izgube ne priznajo in živijo navidezno normalno življenje – življenje brez posledic izgube, kar pa nemalokrat vodi do kasnejšega soočenja. Potlačena žalost lahko vodi v hude posledice in depresije, zato je dobro, da se o žalovanju poučimo in na njem tudi delamo. V kolikor potrebujete pomoč vi ali vaš ljubljeni, sem tukaj, da ponudim moje znanje in roko pomoči.

 

SREČANJA – INDIVIDUALNI PROGRAMI

V žalovanju se mnogokrat počutimo nerazumljene in osamljene. Ker žalovanje lahko pusti hude srčne rane in posledice ter lahko vodi v depresijo, je nujno potrebno, da se žalovanja zavemo in si poiščemo pomoč. Pri srečanjih za žalujoče vodim žalujoče po programu Potovanje duše, ki ga je izoblikovala mednarodno kvalificirana terapevtka ob žalovanju Cristy Žmahar.

Program vključuje klasično pomoč žalujočemu, kot tudi duhovno zdravljenje z meditacijo in povezavo z duhovnim svetom. Žalujoči spozna tudi tehnike pisanja in ostale tehnike, ki pomagajo v težkih obdobjih.

Na srečanjih pomoči predelava naslednje teme in občutke:

jeza, žalost, zapuščenost, nesprejemanje, krivda, pogrešanje, razumevanje posmrtnega življenja – kaj se dogaja z našo ljubljeno preminulo osebo po smrti.

Ko razdelava vse težke občutke, ki so posledica žalovanja, pa se posvetiva ohranjanju spominov na preminulo osebo – najbolj smešni spomini, najdražji spomini, ustvarjanje albuma spominom, pisanje pisem za ohranjanje povezave s preminulim… V programu se posvetiva tudi zdravljenju žalosti s pomočjo metode pisanja dnevnika žalovanja. Žalujočega vodim tudi skozi meditacije zdravljenja strtega srca, spuščanje stresa, globoko sprostitev, itd.

Program je oblikovan tako, da ustreza potrebam posameznika. Obsega 8-12 obiskov po 1,15 ure. Hitrost napredovanja določa žalujoči. 8-12 obiskov lahko razporediva na vsak teden ali na maksimalno 14 dni. Pomagam tudi žalujočim otrokom, starostnikom, ter poučujem ljudi, kako ravnati v primeru, ko so podporni krog nekomu, ki žaluje.

Prispevek za posamezno srečanje: 80 EUR

 

Svetovanje ob žalovanju opravljam: Alenka Pertot, certificirana svetovalka ob žalovanju po metodi Cristy Žmahar, Potovanje duše™

 

Da me lahko malo bolj spoznaš, sem zapisala mojo osebno zgodbo žalovanja in izgub. Več…

 

Napisala pa sem tudi kratek razmislek o tem, kako pristopati k žalovanju. Več…

 

Morda bi bilo za tebe lažje v skupini za žalovanje? Več…

 

 

Za razpoložljive termine me kontaktiraj na [email protected] ali 041-777-176 (SMS).

Želiš izvedeti več o meni in o lokaciji Avilou centra? Klikni tukaj => Lokacija in kontakt

Dodatne informacije

Način plačila

gotovina